Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Şi-a procurat un paşaport fals

Şi-a procurat un paşaport fals

O moldoveancă a fost reţinută la graniţă sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Astfel, în punctul de trecere Chişinău Aeroport s-a prezentat la intrarea în ţară, Lidia M., a.n. 1980, domiciliată la Tiraspol. La controlul de frontieră, aceasta a prezentat un paşaport, emis de autorităţile Lituaniei.

Existînd suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, în sensul că aceasta nu prezenta toate elementele de siguranţă ale celui original, grănicerii au efectuat verificări cu tehnica din dotare, ocazie cu care s-a stabilit că fila în care sunt înscrise datele titularului era total falsă. La fel, în timpul investigaţiei cazului, inspectorii controlului de frontieră au determinat că titularul paşaportului, cetăţeanul lituanian, se află în căutare de Interpol, ceia ce a făcut-o pe moldoveancă să devină mai „deschisă spre dialog” şi să relateze cum a „devenit” lituaniancă.

Tînăra a relatat că a cumpărat respectivul paşaport în anul 2008, în Israel, de la un cetăţean bulgar în schimbul sumei de 500 euro. Cea în cauză a mai precizat că a ieşit din ţară legal, însă la expirarea vizei din paşaportul moldovenesc a recurs la metoda ilegală pentru a circula fără careva impedimente în Spaţiul Schengen.

Persoana reţinută a fost deferită organelor de ocrotire a normelor de drept.